Medya ve Sinema-TV

Robert De Niro neden her role evet diyor?

Hollywood'un efsane oyuncularından Robert De Niro, son zamanlarında kariyerine yakışmadığı iddia edilen rolleri kabul ettiği için eleştiriliyor.

Robert De Niro neden her role evet diyor?

Karakter rollerinin aranan ismi Robert De Niro, 1965'lere kadar uzanan sinema oyunculuk kariyerinde 140'tan fazla filme adını yazdırdı. Bu rakam şöhretine göre çok fazla. Ve özellikle son yıllarda ünlü oyuncu kendi şanına yakışmayan rollere evet demekle eleştiriliyor.

The Godfather Part II'deki performansıyla en iyi yardımcı aktör seçildikten beş yıl sonra Raging Bull'daki Jake LaMotta rolüyle 1981'in en iyi aktör Oscar'ını kazanan Robert De Niro son zamanlarda kariyerini gerilettiği iddia edlen bir dizi filmde rol aldı. Daha da kötüsü ise ünlü oyuncunun reklam filmlerinde düştüğü durumlardı. 

Bolton merkezli fırıncı Warburton tarafından yapılan simitleri tanıtan bir dizi reklam filminde bir New York gangster olarak boy gösterdi. 2019'da aktör, İngiltere'deki Kia Niro'yu tanıtmak için süperstar statüsünü ödünç verdi ve reklam, kendi adı ile arabanınki arasındaki benzerlikten prim yapmakla suçlandı.

Robert De Niro'nun avukatına göre ünlü oyuncuyu bu hallere düşüren, eşinin aşırı lüks harcamalarına yetişmeye çalışması...

Aktörün avukatı Caroline Krauss, Hollywood efsanesi Robert De Niro'nun, artık görüşmediği eşinin pahalı zevklerinin bedelini ödemek zorunda olduğu için gelen rol tekliflerinini geri çeviremediğini iddia etti.

Avukat Krauss, Manhattan mahkemesinde yaptığı savunmada “Salgın döneminde müvekilim, yüklü vergi faturaları (6,4 milyon dolarlık vergi faturasıyla) ve 21 yıllık evlilikten sonra 2018'de boşanma davası açan Grace Hightower'ın maddi talepleri nedeniyle maddi olarak zor günler yaşıyor. Bu nedenle de gelen rol tekliflerini geri çeviremiyor. Bay De Niro 77 yaşında ve mesleğini sevmesine rağmen, bu olağanüstü hızda çalışmaya zorlanmamalı. Mahkemenizden, De Niro'nun 66 yaşındaki Bayan Hightower'a, 2004 yılında müzakere edilen evlilik öncesi anlaşma hükümleri yürürlüğe girene kadar ne kadar ödeme yapması gerektiğine artık karar vermenizi istiyorum" dedi. 

New York Post gazetesinin haberine göre, Avukat Krauss, Bayan Hightower'ı New York kuyumcu Kwiat'tan 1,2 milyon dolar değerinde bir elmas satın almak da dahil olmak üzere yüklü miktarda para harcamakla suçladı.  Robert De Niro 'nun avukatı Caroline Krauss, aktörğn ayrıldığı eşi Grace Hightower'ın Britanyalı moda tasarımcısı Stella McCartney'nin ürünlerine ve fiyatı 1 milyon doları (aşan elmas yüzüklere büyük bir "açlık" duyduğunu söyledi. 

Ancak Bayan Hightower’ın avukatı Kevin McDonough ise, De Niro'nun 2018'de boşanma davası açmasından bu yana ayrıldığı eşine gönderdiği meblağı, kredi kartı harcamaları da dahil olmak üzere azalttığını belirterek, ünlü oyuncuyu aylık ödemelerini 375.000 Dolardan'dan100.000 Dolara düşürmekle suçladı. Avukat, De Niro'nun mali açıdan zorlandığını redderek, aktörün yasal olarak iki çocuğunun annesi olan Bayan Hightower'a evliyken yaşadığı yaşam tarzına devam ettirmekle yükümlü olduğunu söyledi.

De Niro ve Hightower 1997'de evlenmiş ve iki yıl sonra boşanmıştı. Sonrasında tekrar bir araya gelen çift 2004'te yeniden evlenerek bir evlilik sözleşmesi yapmıştı. Söz konusu sözleşmeye göre aktörün boşanma durumunda Hightower'a 6 milyon dolarlık bir daire, 500 bin dolar nakit ve 1 milyon dolar nafaka vermesi gerekiyor.

De Niro, pahalı bir boşanma nedeniyle sunulan herhangi bir rolü kabul etmek zorunda kalan ilk Hollywood yıldızı değil.

Orijinal A Star is Born (1945) ve North by Northwest (1959) filmlerinde rol alan Huddersfield doğumlu James Mason, Pamela Ostrer'den ayrıldıktan sonra 1 milyon dolarlık tazminatı finanse etmek zorunda olduğundan rol seçmeden hemen her teklife evet demek zorunda kalmıştı. 

Yorumlar